ARC en Ter Leede ronde verder in districtsbeker

Hennie Kanbier
Districtsbeker

Hoofdklasser Ter Leede heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. De ploeg van Henk Wisman was met 1-0 nipt te sterk voor TAC ’90.

De zondagtweedeklasser dacht de rust te halen met een blanco score, maar in de slotminuut ging de bal op de stip voor de Sassenheimers na een overtreding op Robert Steemers. Jeffrey Bok liet het buitenkansje niet onbenut en bij die score bleef het in Den Haag.

ARC ging soepel voorbij aan mede eersteklasser RVVH (4-1). Stefan den Horder was verantwoordelijk voor de 1-0 en Lionel Frederik voor de hernieuwde voorsprong. Cas Knoester en Jeroen Borsboom bepaalden de eindstand.

FC Oegstgeest bleek niet in staat om opnieuw te stunten. Eerder werden twee tweedeklassers te kijk gezet, maar nu moest de ploeg van Huig Jan Heeringa passen tegen eersteklasser Sportlust’46 (0-3).

Toch gloorde er halverwege de tweestrijd nog hoop omdat de koploper uit 1C (Zuid I) in de eerste helft een rode kaart moest incasseren. Na de rust vloeiden de krachten echter weg bij de nummer twee uit 4A.

Komende week komen nog twee regioclubs in actie. Op dinsdag ontvangt Ter Leede 2 op de Roodemolen Zwaluwen en een dag later bekert FC Rijnvogels tegen Wippolder uit Delft.

Het eerder door het slechte weer gestaakte duel in de vierde klasse tussen Hazerswoudse Boys en Meerburg is een prooi geworden voor de thuisploeg. De achterstand die eerder op het scorebord stond, werd weggepoetst door Leo de Ruiter en Vito Martens: 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.