Korfbal: kampioenen sluiten af met nederlagen

Michel van Gent
Korfbal

Pernix is in de overgangsklasse op de vierde plaats geëindigd na een 23-26 nederlaag tegen OVVO.

De Leidenaars wilden in hun laatste thuiswedstrijd nog wel vlammen, maar stonden slechts eenmaal aan de leiding. ,,Wij hadden wel goede fases, maar af en toe was ons spel te slordig”, constateerde coach Eric den Dekker. Tessa van Alphen werd nog voor rust (12-13) naar de kant gehaald om haar achillespeesblessure niet te verergeren. Jaïr Korf de Gidts en Sven Kuipers waren het best op schot. Zij maakten respectievelijk zes en vijf treffers.

Sporting Trigon miste na het behalen van het kampioenschap in de eerste klasse inspiratie bij Antilopen en verloor kansloos met 27-17. De Leidenaars waren vooral verdedigd kwetsbaar en stonden na een zwak kwartier al 8-0 achter. De aanval was niet scherp genoeg om na rust (15-7) het gat nog enigszins te dichten. Alleen Ferry Janssen (5), Danya Kling, Gerald van Dijk (4) en Janwillem van der Gugten (3) scoorden behoorlijk.

Poulegenoot Velocitas sloot het zaalseizoen wel goed af met een 30-23 zege op BEP, goed voor de vijfde plaats in de eindstand. De Leiderdorpers konden vrijuit spelen en dat leidde tot een attractieve wedstrijd op (15-8). Zij spelen voortaan met Tom Glasbeek in de basis voor Max Verschoor, die op wereldreis is gegaan. Alle basisspelers scoorden, met Ivar van Driel (9), Christel Zwanenburg (6), Mitchel de Boer en Nick van der Zee (4) als uitschieters.

Hekkensluiter Madjoe was in de tweede klasse niet opgewassen tegen kampioen Juliana en verloor met 10-22. Coach Edwin Heesterman, die voor een tweede seizoen bijtekende, zag dat zijn ploeg tot 4-8 aardig bij bleef, maar daarna ging het hard (4-12 rust, 6-19). Eric Noort (4) en Chris Vliegenthart (3) maakten zowat alle doelpunten.

Crescendo incasseerde als kampioen in de derde klasse de eerste nederlaag bij DSO: 22-16. ,,Wij hebben het wel geprobeerd, maar zij waren op alle fronten scherper”, oordeelde coach Dennis van der Horst. Joris Cornelissen, Joey van Oevern (2), Jorinde Hoogeboom, Daan Huigsloot en Wesley van Oevern brachten het verschil na 8-4 terug tot drie punten tussen 8-5 en 14-11. Het verzet was echter na vier tegentreffers op rij gebroken (18-11).

Vierdeklasser Fluks kwam in de laatste zaalwedstrijd bij SDO (H) nog net van de hatelijke nul af met een 15-15 gelijkspel. De Noordwijkers speelden met invallers uit het derde (Bram Baalbergen) en uit de junioren (Wouter Westgeest), maar gaven de ongeslagen kampioen uitstekend weerwerk (8-8 rust). Westgeest scoorde zelfs vijf keer. Marlou Passchier, ook goed voor vijf goals, redde in de laatste acht minuten bij 15-13 het dikverdiende punt met een treffer van afstand en uit een vrije bal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.