Tafeltennisser Greup dicht bij zege op Thaise topper

Ron Hoogendam
Tafeltennis

Tijdens de voorlaatste reguliere speelronde kreeg Scylla zaterdag met 5-1 een flink pak op de broek van Taverzo, dat zijn zinnen heeft gezet op de landstitel.

In Zoetermeer trad de meervoudig landskampioen aan in een sterke opstelling, met de Thai Padasak Taniviriyavechakul en de verdediger Jacub Folwarski uit Polen. Beiden hadden geen moeite om de redelijk spelende Merijn de Bruin en Kazeem Nasiru te verslaan. Nasiru had de grootst mogelijke moeite om Jochem de Hoop met 3-2 te verslaan.

Het bleek het enige punt voor Scylla, want Olivier Altenburg, die eerder verloor van Folwarski, staakte in de laatste pot de strijd tegen De Hoop vanwege een schouderblessure. Scylla staat met nog een duel voor de boeg (uit tegen nummer twee Smash) vast op de vierde plaats en weet zich in de play-offs zo goed als zeker gekoppeld aan opnieuw Taverzo.

Sterke Thai

De Zoetermeerse ploeg moest zondagmiddag aantreden tegen Avanti, dat knap op de zesde plaats staat. De Hazerswoudse ploeg verloor het treffen met 5-1, een score die de ploeg ook in de heenwedstrijd boekte. Simon Goessens had op positie één weinig in te brengen en verloor zijn twee potjes kansloos van Folwarski en Taniviriyavechakul, die in de top 150 van de wereld staat. Frank Hollak zette voor Avanti het enige punt op de borden door heel goed en zakelijk De Hoop met 3-0 te verslaan.

Het absolute hoogtepunt van de middag was de strijd tussen Steffen Greup en de Thaise topper. De 30-jarige Leidenaar verraste vriend en vijand door een brutale 2-0 voorsprong te nemen en kwam zelfs in de vijfde game op 7-6 na een weergaloze rally met veel spin over spin.

Het publiek klapte de handen stuk voor de mooiste rally van het seizoen. ,,Het liep enorm lekker, maar het was uiteindelijk wel balen dat hij een paar waanzinnige ballen produceerde, die beslissend leken’’, aldus Greup, die in zijn slotpartij te vermoeid was om de sterk serverende De Hoop te verslaan.

Offday

Het lukte Pecos, koploper in de tweede divisie B, niet om in Friesland te winnen van nummer drie FTTC. Een offday van Tony Nader en Jens Wiersma (beiden kwamen slechts eenmaal tot winst) was de oorzaak. Ibrahim Yildizlar sloeg twee keer genadeloos toe. De Fries Jan de Haan was voor iedere Pecosser te sterk.

De vrouwen van Avanti kregen voor de zoveelste keer dik klop. Bij Westa verloor het Hazerswoudse eredivisieteam met 6-0. Christel Petiet en Nena Zantman konden in het Limburgse Wessem slechts een game in de tas steken tegen respectievelijk Emma van der Zanden en Karlijn van Nierop. Medehekkensluiter Vriendenschaar verloor iets verder op bij Heerlen ook met 6-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.