Duinrell opent hyperloop waarin je snel alle attracties langs kunt: 1 april! [video]

Internetredactie / ANP
Wassenaar

Attractiepark Duinrell in Wassenaar opent een hyperloopsysteem waarmee bezoekers binnen een uur langs alle veertig attracties worden geschoten in een vacuümbuis. „Zo kun je straks met het gezin naar Duinrell nog voordat je de kinderen naar school brengt.” Het is een van de vele 1 aprilgrappen van bedrijven op deze maandag.

Fabrikanten en instanties bestookten de media de afgelopen weken met persberichten over nieuwe diensten en producten die allemaal ’volgend kwartaal’ of ’volgende maand’ van start gaan of te koop zijn. Het is voor veel bedrijven een manier om op luchtige wijze het nieuws te halen.

In een video van Duinrell zegt een woordvoerder Lisanne Sas dat de hyperloop is bedacht omdat gezinnen geen tijd meer hebben voor een dagje Duinrell. ,,Toch zien we dat een grote groep gezinnen weg blijft bij Duinrell omdat ze het gewoon te druk hebben. En dat vinden we jammer.’’

,,In samenwerking met Delft Hyperloop kunnen wij alle attracties en de hele Duinrellbeleving geven in een uur tijd.’’ In de ’Hyperkik’ zouden dertig personen passen. In de speciaal gemaakte video komen verschillende mensen aan het woord, die nog net hun lach in kunnen houden. Afgewisseld met impressiefilmpjes van de baan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hondenpoep

Andere bedrijven hebben ook een lollige dag. Bijvoorbeeld: Een speciale app op je telefoon die ervoor zorgt dat hondenpoep in het donker oplicht, zodat je er niet per ongeluk in trapt. De HuisdierenApp herkent het fosfor in de drollen en laat dat in een straal van 5 meter oplichten. Nooit meer vieze schoenen? Download de app vanaf 1 april.

Zo kunnen klanten van Deliveroo een pizza bestellen zonder korst, omdat veel mensen die korst toch al in de pizzadoos achterlaten. Voor de haastige reiziger komt New York Pizza met de 3D-geprinte pizza op verschillende NS-stations, vooralsnog in twee smaken: margherita en pepperoni. Spare Rib Express zegt als eerste maaltijdbezorger genomineerd te zijn voor een Michelinster, ook al maakt Michelin nooit nominaties bekend. De nieuwe pepermuntsmaak van Croky Chips is ook reuze handig, omdat je na het eten van die chips je tanden niet hoeft te poetsen.

Chocoladebier

Aldi gaat onder de naam Schultenfrau echt bier voor de vrouw verkopen, „een heerlijk frisse pils met een vleugje prosecco en een snufje chocolade” in een roze blikje. De Stadsbrouwerij Tilburg lanceert bier met kunstmatige intelligentie, waarvan de receptuur zichzelf aanpast op basis van onlinedata naar de laatste trends en smaakbelevingen.

Vervoerders beginnen maandag toevalligerwijs ook met verschillende nieuwe diensten. Zo kun je op een veerpont van het Amsterdamse GVB een kamer boeken in het ongebruikte vooronder, die knus is ingericht en waar je een captain’s dinner krijgt voorgeschoteld. De jongerenorganisatie TeamAlert introduceert Drunk Wheels, zijwieltjes voor studenten die met een slok te veel op, op de fiets stappen.

Snot

Zelfs een gerenommeerd instituut als het Nederlands Forensisch Instituut doet mee. Een van de onderzoekers heeft zijn collega’s gevraagd een potje snot in te leveren, voor „eiwitbepaling in het snot, DNA-typering op de (neus)haren en isotopenonderzoek (waar heb jij de afgelopen tijd lucht ingeademd).” Als extra weetje meldt de onderzoeker nog dat de Egyptische farao Toetanchamon een persoonlijke neuspulker in dienst had.

Ook over de grens doen ze aan 1 april. Het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel zegt een aantal topstukken te veilen om een renovatie te financieren. Het gaat onder meer om een aantal beelden, waaronder een kolossaal beeld van Paaseiland dat zes ton weegt. „De koper staat zelf in voor het ophalen en transport ervan.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.