Crowdfunding voor kinderopera over oorlogsslachtoffers

Theo de With
Leiden

Het Beraad Herdenking Jodenvervolging Leiden wil volgend jaar met een kinderopera de aandacht van scholieren vestigen op de Holocaust.

Om deze opera daadwerkelijk te maken, wordt vandaag begonnen met een crowdfunding om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

De kinderopera draagt als werktitel ’Settela’ en gaat over een Sinti-meisje dat in de Tweede Wereldoorlog vermoord is. Met deze muziektheaterproductie worden kinderen gestimuleerd om na te denken over uitsluiting en de gevolgen daarvan. Het is de bedoeling om op die manier de geschiedenis dichterbij te brengen.

De opzet van ’Settela’ is dat in het schooljaar 2019/2020 professionele musici scholen bezoeken om samen met leerlingen de voorstelling voor te bereiden en uiteindelijk ook uit te voeren. De initiatiefnemers melden daarover: ’Alle kinderen mogen meedoen, gewoon zoals ze zijn: onbevangen, nieuwsgierig en opgaand in hun spel. Je hoeft niets bijzonders te kunnen. En als je niet het podium op durft, dan zijn er genoeg andere dingen te doen.’

De crowdfunding voor dit project loopt tot en met dinsdag 7 mei. Wie geld wil doneren, kan dat doen via www.voordekunst.nl. Tegenover sommige donaties staan tegenprestatie, zoals mogen meedoen aan een stadswandeling door ’joods Leiden’, een kaartje voor een voorstelling van ’Settela’ in de buurt of genoemd worden als sponsor in het programmaboekje.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.