Weersverwachtingen zijn gunstig voor 44ste Singelloop

Het stukje Singelloop, dat niet over de singels gaat: de Weddesteeg richting Morspoort.© Archieffoto taco van der Eb

Leiden

Een flauw zonnetje en een heerlijke temperatuur van een graad of 14. Het wordt prima hardloopweer vrijdagavond tijdens de 44ste Leidsch Dagblad Singelloop.

Of het record van bijna 5800 deelnemers aan de grootste familieloop van Leiden verbroken wordt, is de vraag maar het gaat hard bij de voorverkoopadressen. Op enkele plekken zijn tussendoor nieuwe startnummers geleverd om liefhebbers vooral niet mis te laten grijpen.

Tegen contante betaling van €4,- kan een startbewijs worden opgehaald. Ook vrijdag is dat nog mogelijk, maar dan alleen op het politiebureau aan de Langegracht (tot 16.00 uur) en anders daarna in het start- en finishgebied. In de laatste uren voor de start kost een deelnamebewijs €5,-.

Voor de deelnemers wordt het laatste stukje singels wellicht het zwaarst, maar een gloednieuw laagje asfalt gaat voor verlichting zorgen.

Sponsors

De Singelloop is niets zonder zijn sponsors en ondersteuners. Naast de hoofdsponsors SportCity en Huurmaat spreekt de organisatie - Leidsch Dagblad en Leidse Politie Sport vereniging - zijn dank uit aan de kleinere geldschieters en ondersteuners die het mogelijk maken dat de opbrengst voor de goede doelen zo hoog mogelijk is.

Dat zijn: Studio America, Gebr. De Nobel, Universiteit Leiden, Prima Management, In2Productions, Koetshuis De Burcht, Rabobank, Zorgtalent, Van der Horst Assurantiën, Smitsloo Groep, Sligro, Scheffer Sportprijzen, Dirk, De Leidse Rederij, Brouwer’s Tours, de Leo Kannerschool en de Gemeente Leiden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.