Swingen op funk, jazz en blues in voormalige textielfabriek Scheltema

The Gumbo Kings spelen vanavond op Funked Up in Leiden.

Theo de With
Leiden

Funk, soul, hiphop, afro en blues. Deze muziekstijlen klinken vanavond in Scheltema. In de voormalige textielfabriek in Leiden wordt de 23ste editie van Funked Up gehouden.

Organisator Peter Knoppert heeft geprobeerd om een gevarieerde en swingende programmering samen te stellen. Zo zijn er The Gumbo Kings, die net hun debuutplaat uit hebben gebracht. Zij nemen de bezoeker mee naar de muziekscene van New Orleans.

De band Banana Savannah laat zich beïnvloeden door Curtis Mayfield en The Meters. Ze maken funk uit de jaren 70 weer hip. De Haagse vijfmansformatie Fiks! speelt ook funk, maar dan met vlijmscherpe Nederlandstalige teksten.

Strik & Strak begonnen ooit op Funked Up en behoren inmiddels tot de vaste gasten van het evenement. Volgens organisator Peter Knoppert weten zij met hun ondefinieerbare mix van funk, hiphop en reggae de tent altijd los te krijgen.

The Funkanizers zijn met hun groovy funk de afsluitende headliner in de grote zaal van Scheltema. In de kleine zaal verzorgt dj Vinofraus de afsluiting. Van achter de draaitafels zorgt hij voor dansbare soul, funk, hiphop en electroswing.

Funked Up, vrijdag 5 april, 20.30 uur, Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden, www.scheltemaleiden.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.