Noordwijk slaat pas laat toe bij hekkensluiter De Dijk

Nick Verwoerd
Amsterdam

Noordwijk raakte zondag bij hekkensluiter De Dijk pas laat op stoom. De koploper keek na een uur spelen tegen een 1-0 achterstand aan en sloeg daarna hard toe. Mede dankzij de inbreng van Emiel Wendt, die betrokken was bij vier treffers, zegevierde de kustploeg met 1-5.

Door de overwinning behield de formatie van coach Kees Zethof een voorsprong van vijf punten op Quick Boys. Het zag er halverwege de ontmoeting in Amsterdam niet naar uit dat Noordwijk uiteindelijk met ruime cijfers zou winnen. De bezoekers hadden weliswaar veelal het initiatief, maar in het vaak overvolle strafschopgebied van de thuisploeg was het lastig een gaatje te vinden.

Zo bleef de via een goal van Bilal Amarzagouio vroeg tot stand gekomen voorsprong van De Dijk lange tijd in stand. Pas na ruim een uur bracht Brayen Bröcker op aangeven van Wendt de gelijkmaker op het scorebord. Niet veel later eindigde een combinatie tussen Wendt en Nick van Staveren bij Raïs Roshanali, die voor een Noordwijkse voorsprong zorgde. Wendt (tweemaal) en Bröcker vergrootten daarna het Amsterdamse leed.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.