Quick Boys heeft geen kind aan SJC [video]

Haniff Harharah
Noordwijk

Met speels gemak heeft Quick Boys zaterdag streekgenoot SJC opzij gezet. Het werd uiteindelijk 0-5 aan de Noordwijkse Lageweg, maar met iets meer scherpte hadden de Katwijkers zelfs een uitslag in de dubbele cijfers neer kunnen zetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na ruim drie minuten was het al raak via Jesse van Nieuwkerk, die een vrije trap van Kay Tejan binnen kon koppen. Vreemd genoeg bleef het daar bij in het eerste bedrijf, hoewel Quick Boys zeker vijf open scoringskansen kreeg via Marc de Kruijs (twee), Tim Bloemendaal, Dennis Kaars en Jeffrey Ket.

Laatstgenoemde had het minste geluk, want zijn inzet belandde op de lat. SJC stelde daar 45 minuten lang helemaal niets tegenover, maar was een minuut na rust wel bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Rick van Dijk zag zijn schot via de hand van Quick Boys-keeper Paul van der Helm terechtkomen tegen de paal.

Vier minuten later werd het alsnog 0-2. Van Nieuwkerk toonde zich niet zelfzuchtig en gaf de bal op een presenteerblaadje aan De Kruijs, die nu wél trefzeker was. Na een uur haalde Van Nieuwkerk zelf opnieuw de trekker over en was het duel definitief beslist.

In het slotkwartier liet invaller Cem Sahin zich nog tweemaal gelden. Eerst scoorde hij met een penalty à la Panenka, vlak voor tijd bepaalde hij met buitenkant links de uitslag op 0-5. Omdat ook Noordwijk won (1-5 bij De Dijk), komt Quick Boys nog steeds vijf punten tekort voor de koppositie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.