Zorgeloos duel van ZZ Leiden

Rotterdam

Zorg en Zekerheid Leiden kan het wel eens moeilijk hebben als het op bezoek gaat bij Feyenoord Basketball, maar dat was zaterdag niet het geval.

De kersverse bekerwinnaar steekt uitstekend in zijn vel, terwijl de Rotterdammers werden geplaagd door blessures en ziektes.

Bij de Leidenaars mocht Kenneth Simms weer spelen. Mohamed Kherrazi bleef nog steeds aan de kant. Voor rust (30-43) kwam ZZ al niet echt in de problemen en als er al iemand twijfelde aan een goede afloop, dan nam Leiden in een furieus derde kwart de laatste twijfels weg.

Maar liefst 37 punten maakte ZZ in die periode. Daarmee werd het laatste kwart een formaliteit. ,,Ook wel eens lekker’’, zei coach Rolf Franke. ,,We speelden gewoon goed en stonden ook goed te verdedigen. Het was een mix van inzet, spelvreugde, techniek en tactiek.’’

Franke kon lekker doorwisselen, om een aantal spelers te ontzien in het zware programma dat de Leidse club afwerkt. Daar profiteerde bijvoorbeeld bankspeler Twan Polman van, die doorkwam met een aantal mooie acties.

Van de volgende tegenstander van ZZ wordt meer weerwerk verwacht. Landskampioen Donar, bezig aan een gevecht om de vierde plaats, is dinsdag te gast in de Vijf Meihal.

Meer nieuws uit ZZ Leiden