Premium

Afkoopsom voor My Dealsclub is niet rechtsgeldig

Afkoopsom voor My Dealsclub is niet rechtsgeldig

Aat Wijnands zegt de belster van mydealsclub.nl dat hij best een abonnement van 199 euro per jaar op haar kortingsclub wil, maar bedenkt zich.

Voor die 199 euro zou hij een jaar lang het recht krijgen gebruik te maken van hun topacties en daar bovenop een tablet ter waarde van 350 euro krijgen. Maar nee, bij nader inzien wil hij er toch niet aan. Alleen bedenkt hij zich pas wanneer de veertien dagen bedenktijd die hij kreeg voorbij zijn. Dan laat de kortingsclub hem weten dat ze hem helaas niet meer kosteloos kunnen uitschrijven. Hij zal 42,50 euro moeten betalen. Meneer Wijnands mailt dat echt niet te gaan betalen, maar mydealsclub geeft niet op. Betalen moet-ie.

Maar betalen moet-ie helemaal niet. Voor de overeenkomst die mydealsclub.nl aanbiedt is namelijk schriftelijk akkoord van de klant verplicht. Dat geldt voor alle kortingsabonnementen. Nu aan dit zogenoemde schriftelijkheidsvereiste niet is voldaan, is er geen rechtsgeldige overeenkomst en hoeft meneer Wijnands niets te betalen, ook geen 42,50 euro opzegkosten. Mydealsclub zou beter moeten weten.

Meer informatie bij de Autoriteit Consument & Markt: http://bit.ly/OMBacm

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de ombudsman? Mail ons!

Ombudsman nieuwsbrief

Durk Geertsma en Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.