Basketbalteam Dordrecht uit de eredivisie gehaald: koploper ZZ Leiden ziet Zwolle naderen

Basketbalteam Dordrecht uit de eredivisie gehaald: koploper ZZ Leiden ziet Zwolle naderen
Leiden

Dutch Windmills uit Dordrecht is alsnog uit de basketbaleredivisie (DBL) gehaald.

De Dordtse club die met een aanzienlijk begrotingstekort kampte, leek gered toen er door bemiddeling van de eigenaar van het team uit Den Bosch zich een sponsor aandiende. De financiële injectie bleek echter onvoldoende om de torenhoge schulden te kunnen inlossen.

,,Het gat bleek nog veel groter dan voorgespiegeld’’, zegt DBL-voorzitter Ramses Braakman. ,,Zelfs als die sponsor er was ingestapt, bleven er tonnen schuld over. De spelers hebben al sinds januari geen salaris meer gehad. Dordrecht kon niet aantonen dat het in staat was het seizoen af te maken, en met een groot deel van de schuldeisers is niet gesproken. Ze hebben drie weken de tijd gehad om met een goed plan te komen, maar er kwamen geen garanties. Er was maar een juiste beslissing en dat was Dordrecht uit de DBL te halen, hoe slecht het ook is voor het Nederlandse basketbal.’’

Alle resultaten van Dutch Windmills uit de tweede helft van de competitie zijn geschrapt. Dat heeft aanzienlijke gevolgen voor de ranglijst. Nummer twee Zwolle is zijn twee nederlagen tegen Dordrecht kwijt en nadert koploper ZZ Leiden, dat donderdag tegen Dordrecht zou spelen en dat de eerdere zege zag vervallen, tot op twee verliespunten.

Kampioen Donar Groningen is nu zeker van de vierde plaats en de vijfde plek, waar Dordrecht zich bevond, wordt nu overgenomen door Den Helder, dat wel in punten gelijk staat met Amsterdam en Leeuwarden. Slechts een ploeg valt buiten de play-offs, en dat is nu Weert.

Meer nieuws uit Sport Regionaal