Vijf uittips voor Leiden en omgeving

1/2
Leiden

Het weekend staat weer voor de deur. Elke week zet het Leidsch Dagblad vijf leuke uitgaanstips op een rij. Gaan we naar het bloemencorso in de Bollenstreek, naar een platenzaak op Record Store Day of op zoek naar verhalen in een kasteel?

1. Bloemencorso

Het bloemencorso trekt zaterdag 13 april door de Bollenstreek. Het corso begint op vrijdagavond in Noordwijkerhout. Hier staan ’s middags alle wagens opgesteld om ’s avonds feestelijk verlicht een rondje door het pittoreske bollendorp te maken. De opening wordt verricht door voetbalcoryfee Dirk Kuijt. Op zaterdagochtend vertrekt de lange stoet praalwagens vanaf de boulevard in Noordwijk. ’s Avonds wordt het centrum Haarlem bereikt.

2. Record Store Day

De Leidse platenzaken Velvet en Plato vieren zaterdag 13 april Record Store Day. Er zijn in beide winkels de hele dag live-optredens. Bij Velvet zijn onder meer Thijs Boontjes, Jules Deelder en Tim Akkerman te zien. Bij Plato treden artiesten als Mitch Rivers, The Small Breed en Yin Yin op. Daarnaast zijn er speciaal voor deze dag allerlei bijzondere platen op vinyl uitgebracht, onder meer van de band Krezip.

3. Tangomuziek

De Haagse pianiste Hanna Shybayeva heeft een cd gemaakt met tangomuziek. Het album ’Tangos for Yvar’ presenteert zij zondag 14 april om 16.00 uur in cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest. Via Google stuitte zij op een collectie tango’s van twintigste-eeuwse componisten. Daarvan heeft zij er een aantal opgenomen en die gaat zij in De Paulus live uitvoeren.

4. Talent on the move

Aanstormend danstalent is zaterdag 13 april te zien in Roelofarendsveen. In HAL60 aan de Pasteurweg 60 wordt de voorstelling ’Talent on the move’ gespeeld. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. De voorstelling laat het publiek kennismaken met het veelzijdige palet van hedendaagse dans. Er wordt bestaand repertoire van internationale topchoreografen uitgevoerd, maar ook werk van opkomende choreografen. De voorstelling begint om 20.30 uur.

5. Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten opent zondag 14 april weer de deuren na een winterslaap. Er is een nieuwe tentoonstelling in het kasteel ingericht onder de titel ’Macht en onmacht’. Met behulp van schilderijen, kostuums, prenten en andere objecten worden verborgen verhalen verteld over de bewoners van het landgoed. Er zijn veertien verhalen boven water gehaald. Elke gids maakt een eigen selectie hieruit tijdens zijn rondleiding.

Meer nieuws uit Leiden