Sociale huurwoningen dankzij kunstgras

Sociale huurwoningen dankzij kunstgras
Leimuiden

Als alles meezit, begint nog dit najaar de bouw van 24 sociale huurwoningen op een voormalig veld van voetbalvereniging Kickers ’69 in Leimuiden.

Wat de corporatie en Vibu projectontwikkeling betreft, gaan de woningen met voorrang naar doorstromende huurders uit de kern. In de overeenkomst die de partijen vorige week hebben ondertekend staat ook zwart op wit dat dat ze dat aan de gemeente gaan voorleggen. ,,Zo komen er nog veel meer sociale huurwoningen vrij en kunnen we de nieuwbouw echt ten goede laten komen aan het dorp zelf’’, legt Visser uit. Volgens hem laten veel Leimuidenaren nu al weten in aanmerking te willen komen voor een van de woningen. Omdat woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn, heten de huizen comfortwoningen.

Doordat een ander voetbalveld kunstgras krijgt en dus vaker te bespelen is, kon de grond onder het nu vrijkomende veld de verkoop in. Wat weer handig is om dat kunstgras te kunnen bekostigen. Het opschuiven van een ander veld zodat de aangrenzende tennisvereniging extra banen kan aanleggen, levert eveneens geld op.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie