Sterk Scylla gaat strijdend ten onder

Sterk Scylla gaat strijdend ten onder
Leiden

De strijd om het landskampioenschap brandde in het weekeinde los. Met Itass DTK tegen Smash 70 (3-2) en Scylla tegen Taverzo, een duel dat zondag aan de Vliet een eervolle 3-0 nederlaag voor de Leidse ploeg opleverde.

,,We hebben eigenlijk alledrie goed gespeeld, maar we werden op kleine fouten afgestraft’’, keek Gerard Bakker terug op het eerste play-offduel. Over twee weken volgt de return in Zoetermeer.

De landskampioen van 2017 kwam op volle oorlogssterkte naar Leiden en wilde kennelijk niets aan het toeval overlaten. In partij één veerde het thuispubliek op toen Kazeem Nasiru heel gedreven en fanatiek een 2-1 voorsprong had genomen tegen de ongenaakbare collega kopman Padasak Tanviryavechakul. De Thaise topspeler rechtte zijn rug en greep vervolgens de volgende drie games.

Vervolgens etaleerde Scylla’s visitekaartje Kim Vermaas haar kunsten tegen de Poolse verdediger Jacub Folwarski. Ze deed dat met een aantal fraaie forehandreturns, maar haar opponent was te vast om zich te laten verrassen.

Schouderblessure

Ook Gerard Bakker kon niet stunten in de derde pot tegen David McBeath, die heel sterk het Leidse icoon van zich afschudde. ,,Ik ben vier maanden uit de roulatie geweest met een schouderblessure en miste wedstrijdritme. Het ging best goed, maar winst zat er niet in.’’

Onderin deed Avanti in de strijd tegen degradatie uitstekende zaken door als nummer vijf Hercules (6) te bedwingen: 3-1. In Ter Borg moesten de Hazerswoudenaren, die in de reguliere competitie tweemaal 3-3 speelden, flink aan de bak. Eerst moest Frank Hollak na een goede eerste game het in vier games afleggen tegen de noeste en ervaren noppenspeler Martin Brinkhoff wiens forehand een dodelijk wapen was.

Steffen Greup kreeg de taak om het tij tegen verdediger Herm Aalders te keren. De Leidenaar slaagde daar zeker niet cum laude in. Wel wist Greup zijn magistrale forehand vaak in stelling te brengen wat hem uiteindelijk de winst in vijven opleverde.

Greup rekende ook vakkundig met 3-1 af met Brinkhoff. Tussendoor had Simon Goessens een zware maar winnende kluif aan Gerko Wiemer, die samen met zijn Gelderse maatje een hoog niveau haalde. Des te knapper was de zege van Avanti dat nog een (thuis)duel volgende week tegen datzelfde Hercules verwijderd is van handhaving.

Weinig problemen

In de vrouwen eredivisie ondervond Scylla in de playdowns heel weinig problemen met Vriendenschaar en kwam tweemaal (3-0 en 3-1) winnend in actie tegen de Goudse ploeg, die zoals verwacht degradatie moet zien te voorkomen tegen hoogstwaarschijnlijk Avanti dat met 3-0 klop kreeg van SKF.

Waar bij Scylla Esmee van Marwijk en Marie Depuydt ongeschonden uit de strijd kwamen, moest Kim Hergelink zondagmiddag een partij inleveren tegen Elle Cillissen.

Zaterdag bleef ze ongeslagen maar was het toch verrassend dat Marion van Leeuwen de derde game, zij het nipt, naar zich toe wist te trekken.

Avanti kreeg in Veenendaal geen poot aan de grond tegen het sterke SKF dat het Hazerswoudse drietal (Nena Zantman, Christel Petiet en Annefleur Trel) in razend tempo met 3-0 aftroefde.

Zaterdag mag Avanti het thuis nog een keer proberen tegen SKF.

Meer nieuws uit Sport Regionaal