Foreholte komt te kort en degradeert uit de eredivisie

Leiden

Na de ruime 35-25 nederlaag bij Borhave is Foreholte officieel gedegradeerd uit de eredivisie. Met nog twee wedstrijden te spelen, is de concurrentie nu al niet meer te achterhalen.

De Voorhoutse handbalsters hadden sowieso al een mirakel nodig om het vege lijf te redden. De ploeg eindigde in de reguliere competitie op de laatste plaats en moest daardoor met een punten-achterstand beginnen aan de nacompetitie. In die nacompetitie begon de ploeg van coach Erik van der Wel met drie thuiswedstrijden die allen werden verloren. In de eerste uitwedstrijd viel meteen het doek voor Foreholte.

Het duel in Borne was typerend voor het seizoen dat de Voorhoutse handbalsters doormaakten. Altijd liep Foreholte achter de feiten aan en dat was zaterdag ook weer het geval. Nog voordat de toeschouwers op hun stoel zaten, keek Foreholte al tegen een 3-0 achterstand aan. Hoewel de ploeg van Van der Wel zich een paar keer goed terug vocht, kwam het nooit op voorsprong.

In de tweede helft werd Foreholte volledig overklast. ,,Om in de eredivisie te blijven, is alleen je best doen niet voldoende’’, aldus Van der Wel. ,,Door strijdlust, onverzettelijkheid en geloof in jezelf wordt het verschil gemaakt. Onze tegenstanders hebben dat dit seizoen beter begrepen dan wij.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal