AZC vergooit thuisvoordeel

Leiden

De mannen van AZC sloten de reguliere competitie af in mineur. De landskampioen liet punten liggen tegen ZPB. AZC kwam in Barendrecht niet verder dan een gelijkspel: 11-11.

Concurrent UZSC won wel en legde met 57 punten uit 22 duels beslag op de eerste plaats. AZC verzamelde een punt minder en eindigt als tweede. De ploeg van trainer Ron van der Wild mist daardoor in de slotfase van de nacompetitie het thuisvoordeel.

ZPB liet zich zaterdag niet zomaar door het kwalitatief sterkere AZC naar de slachtbank leiden. De bezoekers kwamen in de laatste periode op een 7-9 voorsprong maar de thuisploeg knokte zich terug en kwam in de slotfase zelfs nog op gelijke hoogte. Filip Coric doelpuntte driemaal. De eerste tegenstander in de play-offs is Het Ravijn.

Optimaal

De mannen van ZVL-1886 presteerden in het tweede gedeelte van het seizoen optimaal. De eredivisionist uit Leiden won van alle topploegen en schreef uit de laatste twaalf wedstrijden maar liefst 30 punten bij. De ploeg van trainer Niels Joor beloonde zichzelf met een prima derde plek en bleef daarmee geduchte ploegen als Polar Bears en Donk voor.

ZVL-1886 had zaterdag in de laatste speelronde geen mededogen met SVH. De laagvlieger uit Rotterdam werd in het zwembad De Zijl in Leiden vlotjes met 17-7 aan de kant gezet. De start van de thuisploeg was overrompelend. Na de eerste periode was de score al opgelopen tot 5-0 en zat de volle winst eigenlijk al in de knip. Opvallend was het optreden van Adam Maklari. De Hongaar speelt door blessures een flets seizoen maar was zaterdag weer goed op dreef met vijf treffers. ,,Wellicht dat hij zijn goede spel kan doortrekken’’, keek trainer Joor alvast vooruit naar de nacompetitie die pas op 10 mei aanvangt. ,,De eerste tegentander is ZV De Zaan en direct een heel lastige. De uitwedstrijd wonnen we maar net.’’

De mannen van Katwijk vertoonden nog eenmaal hun kunsten in de eerste klasse. De ploeg van trainer Bas Willemsen nam afscheid met een 10-8 zege op Het Y. Rick van de Putte scoorde drie keer. Alkemade sloot het seizoen af met een mooie 14-9 zege op DJK/ZAR.

Stijgende lijn

Het vrouwenteam van ZVL-1886 is dit seizoen geen hoogvlieger. De eredivisionist uit Leiden eindigde met negen punten uit 12 duels op de vijfde plaats. Toch vertoont het spel van de piepjonge ploeg van coach Jacob Spijker een stijgende lijn. Zaterdag had lijstaanvoerder Polar Bears in het zwembad De Peppel enorm veel moeite om de winst binnenboord te houden.

ZVL-1886 kwam in de laatste periode door een doelpunt van Gina Sjardijn zelfs op een 5-4 voorsprong. In de slotfase trok de thuisploeg toch nog aan het langste eind. Eindstand 7-6. Vrijdag speelt ZVL in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Het Ravijn. ,,We gaan voor de winst’’, klonk Spijker optimistisch.

De vrouwen van Katwijk wonnen met 10-7 van GZC/Donk en eindigden het seizoen als tweede.

,,Een prima pot polo’’, vond trainer Alex Sieval. Lissy de Mol en Iris van der Plas maakten hun debuut. Anouk Aanhane nam afscheid met vier treffers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal