Beslag op banksaldo bouwer Kulturhus Stompwijk, oplevering blijft 1 juli belooft gemeente

Beslag op banksaldo bouwer Kulturhus Stompwijk, oplevering blijft 1 juli belooft gemeente
Het kulturhus.
© Foto Taco van der Eb
Stompwijk

De gemeente Leidschendam-Voorburg is genoodzaakt zelf de opdracht voor de sloop van de voormalige Maerten van den Veldeschool in Stompwijk te geven. Reden is het beslag dat een onderaannemer van het Kulturhus heeft gelegd op het banksaldo van bouwer SlimScholenBouwen (SSB) en het gemeentelijk bouwbudget.

De Maerten van den Veldeschool verhuisde in maart naar het nieuwe Kulturhus. Het oude pand, dat er pal tegenaan staat, brandde zondagavond af, waarbij brandstichting wordt vermoed.

Op de plek van de oude school komt het nieuwe schoolplein. SSB droeg verantwoordelijkheid voor de sloop, maar kan door de beslaglegging de kosten niet dragen. De gemeente gaat de kosten voor de sloop later wel verhalen op SSB, dat tevens de komende dertig jaar het Kulturhus gaat exploiteren.

Alle problemen ten spijt twijfelt de gemeente Leidschendam-Voorburg er niet aan dat het Kulturhus in Stompwijk volgens plan op 1 juli opgeleverd gaat worden.

Naast de Maerten van den Veldeschool nemen onder andere ook het Dorpshuis en de bibliotheek hun intrek in het Kulturhus.

Meer nieuws uit Leiden