Premium

Titelstrijd ligt weer open na winst van Quick Boys: topschutter Tejan betaalt hernieuwd vertrouwen terug [video]

Titelstrijd ligt weer open na winst van Quick Boys: topschutter Tejan betaalt hernieuwd vertrouwen terug [video]
Katwijk

Zijn doelpunt was zeer belangrijk en technisch bijna perfect, maar niet doorslaggevend. Z’n balbehandelingen waren vrijwel foutloos, maar ook weer niet onnavolgbaar. En toch was Kay Tejan zaterdag de belichaming van een herboren Quick Boys, dat na de 2-0 overwinning op Noordwijk het kampioenschap weer binnen handbereik heeft.

Tot aan de winterstop was er helemaal niets aan de hand, er heerste zelfs een hosannastemming in Katwijk-Zuid. Net als titelconcurrent Noordwijk bleef Quick Boys ongeslagen en Tejan presenteerde zich als een trefzekere vleugelspits.

Maar in het nieuwe jaar ontstond er een roerige periode. De jonge Amsterdammer (inmiddels 22) werd na een akkefietje met assistent-coach Derek van der Plas op de training een week geschorst en zonder de zieke trainer Erik Assink leed Quick Boys drie nederlagen op rij.

Titelstrijd ligt weer open na winst van Quick Boys: topschutter Tejan betaalt hernieuwd vertrouwen terug [video]
Mohammed Mahmoed van Quick Boys viert overwinning op Noordwijk met de Katwijkse supporters
© Foto Orange Pictures/Wim Wobbes

De titelkansen leken verkeken en met zijn aangekondigde overstap naar Kozakken Boys dreigde voor Tejan een aftocht door de achterdeur. Dat scenario is echter alweer achterhaald, nu de strijd om het kampioenschap in de derde divisie weer helemaal open ligt, en de clubtopscorer (17 treffers) betaalt het vertrouwen van de herstelde Assink terug met goals en assists.

,,Ik zit er heerlijk in, ja’’, zei Tejan zaterdag. ,,En dat blijft ook zo.’’ Al is hij niet vergeten wat hem allemaal is overkomen. ,,Die schorsing was voor mij eigenlijk perfect, om even weg te zijn van het gezeik. Dat ging daarna nog wel door met mensen uit het bestuur, maar sinds ik mijn zaakwaarnemer heb ingeschakeld is het helemaal afgelopen.’’

Voor meer dan vijfduizend toeschouwers op een zonovergoten en uiterst sfeervol Nieuw Zuid deelde hij Noordwijk zaterdagmiddag de genadeslag toe. Dat deed hij door op slag van rust, na een succesvol een-tweetje met zijn maatje Chima Bosman, met zijn mindere rechterbeen de 2-0 binnen te schieten.

Bijna niemand juichte harder dan clubicoon Van der Plas, maar tussen hem en Tejan zit nog steeds oud zeer. ,,Volgens hem had ik een grote mond. En omdat hij een beetje macht had, stuurde hij me weg. Dan ben je mentaal een beetje zwak. Ik heb meer vertrouwen in Erik.’’

Assink besefte dat Quick Boys de laatste kans op het kampioenschap heeft gepakt. Veel meer dan in de vorige krachtmeting op 1 december werd Noordwijk onder druk gezet en dat resulteerde na een kwartier in de openingstreffer van Marc de Kruijs, die op aangeven van Dennis Kaars de bal diagonaal voorbij doelman Roy Rondeltap knikte.

Diezelfde linksbuiten had er minimaal twee meer moeten maken, en in de tweede helft hielp ook aanvalsleider Jesse van Nieuwkerk een enorme kans om zeep. Het grootste wapenfeit van de Noordwijkers was een kopbal op de paal van captain Emiel Wendt, amper een halve minuut na de aftrap. Op de uitslag viel dan ook niets af te dingen.

,,Ik denk dat Noordwijk het nog wel gaat laten liggen’’, besloot een glimlachende Tejan bluffend. ,,En wij maken geen fouten meer. Daar ben ik van overtuigd.’’

Quick Boys-Noordwijk 2-0

16. De Kruijs, 45+2. Tejan 2-0. Toeschouwers: 5100.

Quick Boys: Van der Helm; Bosman, Van der Plas, Tesselaar, Ravensbergen; Bloemendaal (65. Mahmoed), Kaars, Ket (89. Baten); Tejan, Van Nieuwkerk (86. Van Hofwegen), De Kruijs.

Noordwijk: Rondeltap; Smith (77. Rietveld), Overvliet, Van der Neut (58. Le Congé), Bröcker; Roshanali, Wendt, Reynaers; Van Staveren, Westdijk, Achefay (80. Bosma).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.