Twee broodfondsen Bollenstreek opgericht

Leden proosten bij de start van het broodfonds.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Duin- en Bollenstreek

De animo voor een nieuw broodfonds in de Duin- en Bollenstreek bleek zo groot dat er gelijk nog een is opgericht. Een broodfonds is een collectieve regeling waarop zelfstandige ondernemers een beroep kunnen doen als zij niet in staat zijn om te werken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn duur en omdat de regeling niet verplicht is, zoeken ondernemers naar alternatieven. Bij een broodfonds leggen de deelnemers (variërend van twintig tot vijftig ondernemers) maandelijks een bedrag opzij. Op die financiële buffer kan een beroep worden gedaan als een van de leden tijdelijk zijn werk niet kan uitoefenen. Hij krijgt dan schenkingen uit het fonds, maximaal voor de duur van twee jaar.

De ondernemers Karin Heppener en Marlies Nieuwmeijer hebben het initiatief genomen voor het broodfonds ’Van Stad tot Zee’. Daar sloten zich vorige week 29 mensen bij aan. Vanwege dat enthousiasme is tijdens de oprichtingsbijeenkomst meteen besloten een tweede broodfonds in te stellen. Ondernemers die interesse hebben om mee te doen, kunnen mailen naar : bestuur.van-stad-tot-zee@broodfonds.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.