Leidse moskeeën betuigen steun aan christenen na aanslagen Sri Lanka

Verdriet in Sri Lanka.© Foto AFP

Aad Rietveld
Leiden

De drie Leidse moskeeën betuigen vrijdagavond op een bijeenkomst in Het Gebouw aan het Arubapad hun solidariteit met christenen, na de terroristische aanslagen op kerken in Sri Lanka.

Namens ’alle moslims in Leiden’ hebben de besturen en de imams van de islamitische centra Al Hijra en Imam Malik en de Mimar Sinan Moskee een brief geschreven aan de Leidse kerken. ’Wij laten u weten dat wij samen met u en uw kerkgangers een eenheid vormen en opkomen voor ieders vrijheid om te geloven’, schrijven zij.

De moskeeën herinneren in hun brief aan het feit dat, na de aanslag op islamitische gebedshuizen in Nieuw-Zeeland, leden van het Levensbeschouwelijk Platform en de voorzitter van de Leidse Raad van Kerken naar de moskee kwamen ’om ons een hart onder de riem te steken en ons bij te staan in die dagen van zorgen en angst. De Leidse moskeeën blijven samen met de andere Leidse geloofsgemeenschappen optrekken om verdeeldheid en haat tegen te gaan’.

De imams en moskeebesturen spreken de hoop uit dat ’de verschrikkelijke aanslagen in Sri Lanka, die ons in het hart treffen, ons toch dichter bij elkaar brengen’. De solidariteitsbijeenkomst in Het Gebouw aan het Arubapad begint vrijdagavond om 19.30 uur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.