Discussie kunstgras ASC volgt later wel

Opening nieuw terrein, 2017.© Archieffoto

Binnert Jan Glastra
Oegstgeest

Een politieke discussie over de wenselijkheid van kunstgras bij de Oegstgeestse sportclub ASC komt pas op het moment dat die club daarvoor daadwerkelijk een verzoek indient. Een motie van Hart voor Oegstgeest om nu al te herbevestigen dat het niet mocht en nooit zal mogen, vond geen enkele steun in de gemeenteraad.

De voetballers van ASC lieten onlangs weten de discussie met de gemeente te willen openen over een kunstgrasveld op het gloednieuwe complex in de Overveerpolder. Dat terwijl in de lange strijd over de verhuizing daarnaartoe, juist expliciet is afgesproken dat er geen kunstgras mag komen.

Hart voor Oegstgeest probeerde de discussie donderdagavond in de kiem te smoren. Fractievoorzitter Frits van Dissel wilde een motie in om nog eens te onderstrepen dat een afspraak een afspraak is. Alle andere partijen vonden dat uiterst prematuur en ook wethouder Nieuwenhuis ontraadde de zet.

Onder die druk, trok Van Dissel zijn motie in. Maar niet zonder de toezegging dat als ASC inderdaad om kunstgras komt, daar uiteraard uitgebreid over gediscussieerd kan worden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.