Subtiele Oranjeliefde in Hoogmade

,,Een bekijks dat de schaatsers op de Doesbrug hebben’’, weet brugwachter Marcel Pellegrom.© foto’s LD

Hoogmade

Het zit hem in de gehaakte petjes van het gebeeldhouwde groepje schaatsers op de Doesbrug. Maar ook in de kransen, slingers, bloembakken en andere zaken die her en der in Hoogmade de voorgevels sieren.

Ze laten zien dat Oranjeliefde ook subtiel en creatief kan zijn. Tegelijk zorgen ze ervoor dat het dorp al vóór Koningsdag in de stemming is. En dat is precies wat het plaatselijke Maximaalcomité wilde bereiken door voor het derde jaar op rij een wedstrijd uit te schrijven. ’Wie versiert zijn huis het mooist?’, heet die.

Leuk voor de winnaar van het barbecuepakket, maar ook voor het dorp. ,,Het is toch prachtig wanneer Hoogmade in een oranje en rood-wit-blauwe gloed verandert?’’, heet het wervend op de eigen Facebookpagina. Vrijdagochtend 6.00 uur wordt daar als startmoment genoemd. Maar dat is wel vroeg, zo merkt comitévoorzitter Joost van der Meer.

Anders ligt het bij de schaatsers. Daar zijn de gele petjes al een week geleden vervangen door oranje exemplaren met rode, witte en blauwe accenten. ,,En een bekijks dat ze hebben’’, weet brugwachter Marcel Pellegrom. ,,Sommige mensen stoppen met auto en al om op de brug een foto te maken.’’ De comitévoorzitter wil graag op de site ’enorm trots’ te zijn: ,,Door de vele vrijwilligers van alle verenigingen hebben we in het dorp weer een te gek feest dit jaar.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.