Lisan Alkemade en Samantha van Diemen naar EK

Hein ten Berge
Leiden

De uit Lisse afkomstige keepster Lisan Alkemade en de Leidse verdedigster Samantha van Diemen zijn door bondscoach Robert de Pauw geselecteerd voor het EK onder 17 dat van 5 tot en met 17 mei wordt gehouden in Bulgarije.

Lisan Alkemade tekende in maart een contract bij PSV, maar komt nu nog uit voor het KNVB Talententeam Zuid. De talentvolle keepster speelde daarvoor in de jeugd van FC Lisse. Samantha van Diemen voetbalt bij Ajax en doorliep de jeugdopleiding van UVS. Na UVS kwam ze terecht bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam.

Oranje treft in Bulgarije in de groepsfase Oostenrijk, Duitsland en Engeland. De Nederlandse vrouwen spelen op 5 mei eerst tegen Oostenrijk. Op woensdag 8 mei treffen ze Duitsland. Drie dagen later volgt het treffen tegen Engeland.

Bondscoach De Pauw ziet kansen voor zijn ploeg. ,,We zijn al met al in een heel mooie poule terechtgekomen met sterke tegenstanders. Duitsland en Spanje zijn de topfavorieten op dit EK. Zij hebben al eerder laten zien dat ze een toernooi kunnen winnen. Ik denk dat wij de outsiders zijn met landen als Engeland en Portugal.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.