Brandweer redt kat uit glasbak in Oegstgeest

© Foto: Politie Leiden Noord

Leiden

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een kat gered uit een glasbak op de hoek van de Floresstraat en de Rijnzichtweg in Oegstgeest.

Een inwoner hoorde kattengejank uit een glasbak komen en waarschuwde de politie. Agenten hoorden het kattengejank ook en schakelden de brandweer in.

Brandweerlieden hebbende de glasbak vervolgens opengemaakt en in de container bleek inderdaad een kat te zitten. Met een net lukte het de brandweer om het beestje uit de glasbak te halen, waarna hij door de Dierenambulance Regio Leiden ter controle is meegenomen naar een dierenkliniek.

’Op het eerste gezicht leek het goed te gaan met de kat en zagen wij geen verwondingen’, schrijft de politie Leiden Noord op Facebook. Dat wordt door een medewerker van de Dierenambulance bevestigd. Zij voegt daar wel aan toe dat de kat niet zelf in de glasbak is geklommen, maar daarbij ’hulp’ heeft gehad.

Hoe de kat in de glasbak terechtgekomen is, is nog onduidelijk. De eigenaresse van het beestje heeft zich inmiddels bij de dierenkliniek gemeld.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.