Gemeente: optreden tegen permanente bewoning Warmondse Watertuin in drie jaar

Gemeente: optreden tegen permanente bewoning Warmondse Watertuin in drie jaar
© Archieffoto Hielco Kuipers
Warmond

Uit een recreatiewoning op recreatiepark Watertuin is de bewoner inmiddels uit eigen beweging vertrokken. Voor de bewoners van de overige vijftien recreatiewoningen die moeten vertrekken, begint het gedwongen vertrek eind dit jaar of begin volgend jaar, meldt het college van Teylingen op vragen van het CDA.

De handhaving gaat overigens wel een paar jaar duren: het college verwacht vier of vijf woningen per jaar te kunnen aanpakken, zodat het zeker tot eind 2023 gaat duren voordat de illegaal bewoonde huizen daadwerkelijk zijn ontruimd. Dat wil zeggen: als er niet meer dan de nu bekende zestien woningen illegaal permanent worden bewoond. Daar doet de gemeente momenteel nog verder onderzoek naar. Bewoners kunnen alleen blijven als ze kunnen aantonen dat ze al voor 31 oktober 2003 in de Watertuin woonden. Alleen dan kunnen ze een zogeheten persoonsgebonden beschikking krijgen waarmee ze op de Watertuin kunnen blijven.

Veertien bewoners zijn overigens naar de Raad van State gestapt in een poging om een gedwongen vertrek af te wenden. De hoogste bestuursrechter zal uiterlijk eind november dit jaar uitspraak doen, maar het college verwacht niet dat de bewoners in het gelijk worden gesteld.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek