Zwerfvuil ruimen in Voorschoten met beroemde milieuactiviste Lilly Platt (11)

Lilly en Jim Platt.
© eigen foto
Voorschoten

De beroemde milieuactiviste Lilly Platt (11) uit Huis ter Heide helpt zaterdag een handje mee bij het schoonmaken van de stationsomgeving van Voorschoten.

Ook haar in Voorschoten wonende opa Jim Platt is aanwezig. Jim en Lilly zijn ervaringsdeskundigen als het om het opruimen van zwerfafval gaat.

Ook verwierf Lilly (van Lillys Plastic Pickup) landelijke bekendheid door haar milieustaking. ,,Jim is vaak te zien in Voorschoten als hij weer zwerfvuil aan het ruimen is’’, vertelt GroenLinks-raadslid Paul ’t Lam. ,,Zijn kleindochter helpt hem als ze bij hem is.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het zwerfvuil ruimen is een actie van GroenLinks. Het bestuur, de fractie, leden en andere belangstellenden verzamelen zich zaterdag om 10.00 uur bij Station Voorschoten.

De deelnemers gaan in kleine groepjes de omgeving schoonmaken. Eerder werden de omgeving van de Hoflandbrug en afgelopen december het Berkhoutpark schoongemaakt.

Wie meehelpt, doet er goed aan tuinhandschoenen mee te nemen en als het even kan, een afvalgrijper en een zak voor het restafval.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.