Mannenteam Grasshoppers begint goed

Jeroen Reitsema.

Jeroen Reitsema.© Foto Taco van der Eb

Joris Zandbergen
Basketbal

Het mannenteam van Solar-systemen Grasshoppers is goed begonnen aan de halve finale van de Final Four, de play-offs in de promotiedivisie.

Het team van coach Jeroen Reitsema, dat als tweede eindigde in de competitie, won de uitwedstrijd van nummer drie Bemmel: 59-67.

Grasshoppers nam meteen het heft in handen, vooral door goed te verdedigen. Het enige waardoor het fysiek spelende Bemmel bij kon blijven, was de aanvallende rebound. In het derde kwart liep Grasshoppers uit naar een voorsprong van boven de twintig punten. ,,Het liep toen fantastisch, maar in het vierde kwart vielen we stil’’, aldus de coach. Bij de Katwijkers viel het afstandsschot niet meer, en de ploeg miste veel vrije worpen.

,,In de laatste anderhalve minuut gooiden zij er nog twee ’nooddriepunters’ in’’, zei Reitsema. ,,Toch vind ik dit al met al een goede uitgangspositie. Bovendien ben ik wel blij dat we in de thuiswedstrijd echt nog moeten. Vorig jaar was de return een formaliteit en toen verloren we onze focus een beetje naar de finale toe. Ik heb er vertrouwen in dat we het thuis afmaken.’’

Grasshoppers speelt zaterdag 11 mei thuis tegen Bemmel.

Bemmel Grasshoppers 59-67

(13-21, 16-16, 10-20, 20-10)

Scores Grasshoppers: Madanly 15, W. Breel 11, Prins 11, Van Vilsteren 7, Averink 6, Rozendaal 6, Van der Laan 4, Besseling 3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.