Het sprookje van 5 mei

Aad Rietveld

In Pauw vertelt Maan dat zij Ambassadeur van de Vrijheid is, samen met Kraantje Pappie. (Dit stukje lijkt nu al op een sprookje. Pauw is een praatprogramma op televisie. Maan is een niet zo heel goede zangeres die vaak in praatprogramma’s komt, maar niet omdat zij van die boeiende meningen heeft. Wie of wat Kraantje Pappie is, weet ik niet en ik ga het ook niet uitzoeken, want ik hoef niet alles te weten.)

Ambassadeurs van de Vrijheid zijn mensen die door het Nationaal Comité 4 en 5 mei worden gevraagd te vertellen hoe erg de oorlog was, en hoe belangrijk dat wij onze vrijheid in 1945 hebben herkregen.

Maan vertelt dat Kraantje Pappie in Auschwitz is geweest om zich in het onderwerp te verdiepen. Op internet lees ik dat Kraantje het heel raar vond om te beseffen dat wat daar is gebeurd ’100 procent waar is’.

Aan tafel bij Pauw zit ook iemand die zich Kalvijn noemt terwijl hij Kelvin heet, en die een YouTube-kanaal heeft waarop hij filmpjes zet van zichzelf. Hij zegt dat hij in die filmpjes ook best iets over 4 en 5 mei wil vertellen, maar dat hij ’inhoudelijk niet zo in het onderwerp zit’.

Ik ben er helemaal stil van.

Heel veel jongeren weten dus gewoon niet dat 5 mei de dag van de braderie is.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.