DIOK na eenvoudige winst naar finale om landstitel

Pieter van der Vliet
Rugby

Voor het eerst sinds 1999 jaar mag DIOK zich opmaken voor de finale om het landskampioenschap. De Leidse rugbyers wonnen eenvoudig met 62-25 van The Dukes en mogen over twee weken proberen de kampioensbeker voor het eerst in twintig jaar weer naar Leiden te halen.

Het enthousiasme was groot aan de Smaragdlaan na het gewonnen duel tegen The Dukes. Nu was The Dukes niet de club die DIOK deed sidderen bij aanvang van de wedstrijd. De Brabanders, die in de kampioenspoule nog geen enkele overwinning boekten, probeerden op het veld vooral tegen te houden. Maar ook dat lukte de Bosschenaren niet, want DIOK speelde daarvoor te slim, te frivool en vooral met te veel enthousiasme.

Voordat het publiek goed en wel in de gaten had dat de wedstrijd was begonnen, was het de Portugese smaakmaker Manuel Pinto die de score opende. Niet veel later was het alweer raak voor scrumhalf Benjamin Garcia.

Ook daarna won de Leidse dadendrang het telkens weer van de Bossche gelatenheid. De hardwerkende voorwaartsen hielden defensief de controle, terwijl aanvallend ze de gaten wisten te vinden om te scoren.

DIOK, dat aantrad zonder basisspelers als Oliva Sialou, Richard Manley, Benjamin Deschartres, Ben Woods en Stefan Noort, speelde met passie en onder aanvoering van flyhalf Mees van Oord bleef het tempo hoog en het spel attractief. De tweede helft bleek een formaliteit.

Volgende week wacht de laatste reguliere wedstrijd tegen Haagsche. Hilversum en ’t Gooi treffen elkaar en zullen onderling uitmaken wie op 18 mei de tegenstander wordt van DIOK in de finale om het landskampioenschap.

Voor The Bassets zit het seizoen er eindelijk op. De gehavende ploeg, die in de degradatiepoule geen enkele overwinning boekte, verzette zich hevig tegen DSR-C, maar moest al snel inzien dat de missie kansloos was: 53-11. Mark van Loon maakte alle Sassenheimse punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.