Premium

Ter Leede is koploper af

Ter Leede is koploper af
Joey van den Berg heeft de bal de doellijn zien passeren. De scheidsrechter besliste anders.
© Foto Orange Pictures/Danny Ploegaert
Zaterdag hoofdklasse

Ter Leede beleeft dit seizoen weinig plezier aan de duels met het laaggenoteerde Spijkenisse. Aan het begin van de competitie eindigde de eerste ontmoeting in een 0-3 zege voor de groenwitten en zaterdag snoepten zij de titelpretendent opnieuw punten af. Ditmaal eindigde het treffen in een gelijkspel: 2-2.

Omdat concurrent Volendam bij hekkensluiter XerxesDZB wel een driepunter binnenhaalde (0-2), gaan de oranjehemden nu door een beter doelsaldo op kop: plus 40 tegen plus 25. De teleurstellende remise kwam hard aan bij de formatie van coach Henk Wisman.

,,We hebben een zwakke eerste helft gespeeld. We gingen de duels niet aan en zetten weinig druk, waardoor zij een aantal keren gevaarlijk werden. Dat deden we na rust beter. Maar toen kwamen we na de gelijkmaker niet verder dan wat dreigende momenten voor hun goal. Door het doelsaldo staan we nu eigenlijk een punt achter. Er rest niets anders dan de laatste drie wedstrijden winnen en dan maar hopen op een misstap van Volendam”, meende aanvoerder Rob Zandbergen.

Zijn team kwam tegen de ploeg van trainer Peter Wubben vlot op achterstand. Nadat Ian van Otterlo verzuimd had de bezoekers op voorsprong te zetten, sorteerde de eerste serieuze aanval van de thuisclub meteen effect. De naar Alphense Boys vertrekkende Kees Tol verzilverde koppend een voorzet van Yassire Hamdani. Twee minuten later was gelijk, toen Omar Limon op aangeven van Robert Steemers geklungel van keeper Michael Termijn afstrafte. Van Otterlo was daarna opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn poging ging rakelings naast.

De treffer viel opnieuw aan de andere zijde. Het was bijna een kopie van de eerste. Ditmaal verzilverde Marvin van der Pluijm met het hoofd voorbereidend werk van Sander Barragan. ,,Spijkenisse kreeg alle ruimte om voorzetten te geven en af te werken. Daarnaast speelden we heel slordig. Na de pauze oefenden we meer druk uit naar voren, waardoor zij minder gevaarlijk werden. Helaas lukte het niet om de winnende te maken, al schijnt het wel zo te zijn dat de bal uit die hoekschop van Ian over de doellijn is geweest”, aldus Wisman.

De indraaiende corner van Van Otterlo, die daarvoor met een verre vrije trap al voor de gelijkmaker zorgde, leek roodgeel inderdaad alsnog de winst te bezorgen. ,,Iedereen zegt dat de bal over de doellijn was”, baalde Zandbergen. Arbiter Berg dacht er anders over, zodat het Sassenheimse gejuich snel verstomde. Omdat een doelpunt van invaller Joey van den Berg evenmin Bergs goedkeuring kreeg en hij eerder een goede mogelijkheid onbenut liet, gingen de koppies bij Ter Leede na afloop omlaag.

Ter Leede: Bekkers, Petronia, Van der Lans, Zandbergen, Mouchih (81. Dam), Wajer (65. Gillissen), Van Otterlo, Robertson, Bok, Limon, Steemers (65. Van de Berg).

Meer nieuws uit Sport Regionaal