Hinder voor busreizigers in Noordwijk

© Archieffoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

Buspassagiers die van en naar Noordwijk reizen moeten tot en met 12 juli met grote hinder rekening houden. De lijnen 20, 21, 221, 90 en 385 worden niet alleen omgeleid, ook zijn er tijdelijk haltes vervallen.

De aanpassingen van vervoersmaatschappij Arriva zijn het gevolg van wegwerkzaamheden in Noordwijk. Op de kruising van de Herenweg met de Beeklaan wordt een nieuwe rotonde aangelegd. In opdracht van de gemeente wordt al langere tijd gewerkt aan vernieuwing van de Verlengde Beeklaan waar via een extra rotonde de nieuwbouwwijk Offem Zuid wordt ontsloten. Op dit weggedeelte wordt de maximum snelheid voor het verkeer permanent teruggebracht van 80 naar 50 kilometer per uur.

Met name de herinrichting van de kruising Herenweg/Beeklaan heeft forse gevolgen voor de busreizigers. Niet alleen worden de dienstregelingen en tracés op verschillende lijnen aangepast, ook komen veel haltes in Noordwijk te vervallen en worden er gedurende werkzaamheden nieuwe haltes toegevoegd. Alleen al op de lijnen 20, 21 en 211 worden tijdelijk vijftien haltes opgeheven. Op lijn 90 vervallen negen haltes en op lijn 385 zeven. Op de vervallen stopplaatsen heeft Arriva informatie opgehangen over de alternatieve opstapplaatsen. Op de website van de vervoersmaatschappij en OV9292 kunnen reizigers extra informatie lezen over alle aanpassingen in Noordwijk.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.