Rijnsburgse Boys heeft geen kind aan FC Lienden

Nick Verwoerd
Rijnsburg

Rijnsburgse Boys behoort tot de productiefste ploegen van de tweede divisie. Dat onderstreepte de formatie van coach Wilfred van Leeuwen door tegen laagvlieger FC Lienden het halve dozijn vol te maken. En ditmaal hield geelzwart ook eens de nul: 6-0 derhalve.

Met 69 treffers is Rijnsburg nu het op één na meest scorende team van de afdeling. Alleen kampioen AFC maakte meer doelpunten. Defensief kennen de Middelmors-bewoners meer problemen. Zij incasseerden al 72 tegengoals. Slechts drie clubs kregen er meer om de oren. Tegen Lienden kende de Rijnsburgse verdediging een eenvoudige middag.

Slechts eenmaal waren de gasten dichtbij een treffer: toen er nog niet gescoord was knalde Salim Mansouri tegen de lat. Daarna was het echter gedaan met de Liendense dreiging en trok de thuisploeg aan de hand van Joël Tillema de wedstrijd naar zich toe. De offensieve middenvelder scoorde maar liefst viermaal. Furghill Zeldenrust en verdediger Roderick Gielisse – met een beauty – schoten het halve dozijn vol.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.