Katwijk zakt na nederlaag naar subtop [video]

Rotterdam

Door de 1-0 nederlaag bij Jong Sparta Rotterdam kan Katwijk de tweede plek uit het hoofd zetten. Het verschil met nummer twee Excelsior Maassluis, dat wél won van kampioen AFC (3-1), liep op naar vijf punten.

,,Maar we kunnen nog steeds een periode winnen, dus we hebben nog steeds iets om voor te spelen’’, bleef trainer Jan Zoutman positief.

Wint Katwijk een periode, dan plaatst de ploeg zich rechtstreeks voor de KNVB-beker van volgend seizoen, zonder een voorronde te hoeven spelen.

,,Daar gaan we voor en dan worden we misschien derde. Dat zou nog niet eens zo slecht zijn, al vind ik natuurlijk dat Katwijk altijd moet meedoen om de titel’’, zei Zoutman, die zijn team in Rotterdam-West amper kansen zag creëren. Alleen via dode spelmomenten werden de bezoekers gevaarlijk.

,,Tot 25 meter van de goal van Sparta speelden we goed en in de laatste fase ging het vaak verkeerd. Aan het einde van de wedstrijd hebben we risico genomen, maar dat leverde weinig op. Er ontbrak bij ons veel creativiteit.’’

De niet geheel fitte Marciano Mengerink, die net als vorige week op de bank begon, viel in bij een 1-0 achterstand. Zoutman: ,,Marciano had nog een paar goede acties ondanks zijn zere enkel. We zouden hem al eerder laten invallen, maar dat ging gewoon niet.’’

Vrijdag wordt Mengerink geopereerd en de spits zal de laatste twee duels missen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.