Dans en muziek voor kwetsbare ouderen

Dans en muziek voor kwetsbare ouderen
Dansen met ouderen.
© Publiciteitsfoto
Leiden

Muziek, dans en troostende aanrakingen zijn onmisbaar voor het welbevinden van kwetsbare mensen. Muziek, dans en liefdevol contact blijken dan ook belangrijke middelen te zijn om ouderen met dementie of met de Ziekte van Parkinson te helpen om de kwaliteit van het dagelijks leven te vergroten.

De Leyden Academy on Vitality and Ageing is daarom één van de organisatoren van een muziek- en dansmiddag voor (toekomstige) professionals in de zorg- en cultuursector, die maandag 20 mei van 14.00 tot 17.30 uur wordt gehouden in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

De middag is bedoeld voor ouderen uit de doelgroep, maar ook voor studenten. Specifiek mbo- en hbo-studenten die de opleiding verpleeghuiszorg volgen, doen mee. Zij hebben deze middag georganiseerd. Ook studenten van de masteropleiding Vitality and Ageing zijn erbij betrokken.

Andere deelnemers aan de ’dans-, muziek- en aanrakingsmiddag’ zijn de Leidse zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en het Jo Visser fonds, dat zich inzet voor de waardigheid van leven van kwetsbare ouderen. Het is het doel om dit soort middagen overal te gaan houden.

Meer nieuws uit Leiden