Rrrollend Leiden zegt bakermat vaarwel en zoekt nieuwe plek voor foodtruckfestival

Rrrollend Leiden zegt bakermat vaarwel en zoekt nieuwe plek voor foodtruckfestival
© Hielco Kuipers/archieffoto
Leiden

De zevende editie van Rrrollend Leiden wordt in het weekeinde van 24 tot en met 26 mei gehouden op het Pieterskerkplein. En het is ook de allerlaatste keer dat het foodtruckfestival op die plek de tenten opslaat. Voor de aflevering van 2020 wordt samen met de gemeente naar een nieuwe plek gezocht, meldt organisator Trudy Kwik.

Rrrollend Leiden stond aan de basis van een firma, die nu door het hele land vergelijkbare culinaire festivals organiseert. Met etenswaar die wordt bereid en geserveerd vanuit strategisch opgestelde mobiele keukens en klassieke bestelwagens. Terrassen en achtergrondmuziek zorgen voor omlijsting.

Echter, in de directe omgeving van de bakermat van het evenement ontstond recent kritiek. Buurtbewoners nabij de Pieterskerk klaagden over lawaai, schots en scheef neergezette fietsen en achtergelaten afval rond Rrrollend Leiden.

Verder, zo meldt Kwik nu, mogen er van de gemeente steeds minder foodtrucks komen vanwege het gebruik van gas om te bakken en te braden. Bovendien had het plein altijd al het logistieke nadeel dat het alleen via smalle stegen bereikbaar is. Daarom is het voor alle partijen beter als het festival verhuist. Dat is ook in een brief aan buurtbewoners kenbaar gemaakt.

In augustus is er nog wel een vergelijkbaar evenement in Leiden onder de naam Rrrollend Live in park Matilo op de grens van de wijken Meerburg en Roomburg.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.