Premium

Droomhuis aan het water, maar onbereikbaar geworden per boot

Droomhuis aan het water, maar onbereikbaar geworden per boot
Dorpsweide in Valkenburg.
© Archieffoto
Valkenburg

Heb je net een droomhuis gebouwd aan het water, besluit de gemeente een brug aan te leggen waar jouw boot niet onderdoor kan.

Het overkwam twee inwoners van Valkenburg. Zij kochten in 2010 een kavel aan de Dorpsweide. Wat zij toen niet wisten, was dat op de enige vaarroute een vaste brug zou komen te liggen voor fietsers en voetgangers. Ze kunnen daar alle begrip voor opbrengen, maar lastig is het wel.

’Het kunnen bereiken van hun woning met een vaartuig - van de afmeting zoals zij thans bezitten - is juist een van de belangrijkste redenen geweest om hun woning te kopen’, staat in een brief van hun advocaat aan het gemeentebestuur.

Daarin benadrukken de twee huiseigenaars recht te hebben op minimaal een planschadevergoeding, maar ook te beseffen dat die eigenlijk niets oplost. Liever zouden zij zien dat de gemeente dat geld gebruikt om, in overleg met andere omwonenden, een beweegbare brug met een minimale doorvaartbreedte van 4,5 meter aan te leggen, eventueel bediend door de bewoners zelf. ’We hopen dat u dit voorstel serieus wilt overwegen en bespreken.’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.