Premium

Verdachte van drugssmokkel vanuit loods in Lisse ontkent weer

Verdachte van drugssmokkel vanuit loods in Lisse ontkent weer
De politie vond bijna negen kilo cocaïne.
© Archieffoto
Lisse

De man die ervan wordt verdacht dat hij in oktober 2015 vanuit een loods in Lisse een grote hoeveelheid harddrugs en wiet naar Engeland probeerde te smokkelen, blijft ontkennen. De advocaat van de 45-jarige Robbie van den O. uit Diemen kreeg dinsdag van de Haagse rechtbank meer tijd om nieuwe uitslagen van sporenonderzoeken te bestuderen.

Volgens buurtbewoners reed er destijds regelmatig een vrachtwagen met een Engels kenteken af en aan, een loods in Lisse binnen. Toen de politie het pand besloot te observeren, zagen agenten dat Van den O. zijn auto parkeerde bij de loods. Ook zou hij het rolluik hebben geopend om vervolgens met een vrachtwagen het pand binnen te rijden. Omdat de agenten het niet vertrouwden, controleerden ze de vracht van de wagen die vanuit de loods vertrok. Maar de Engelse chauffeur leek slechts pallets wc-papier te vervoeren naar Engeland.

Toch zat er letterlijk een vreemd luchtje aan de zaak. Toen de agenten de truck ’s avonds op de A4 nóg een keer aanhielden, roken ze iets ’chemisch’. De vloer van de laadruimte bleek bedekt met een laag plastic, eronder bevond zich een verbogen ruimte. De politie vond daarin bijna negen kilo cocaïne, twee kilo speed of xtc, 164 kilo henneptoppen en nog een onsje hasj.

Het stuitte de advocaat van Van den O. tegen de borst dat de officier van justitie pas nu met bepaalde onderzoeksresultaten op de proppen kwam waaruit mogelijk extra bewijs tegen haar cliënt blijkt. Volgens de raadsvrouw heeft de Diemenaar niets te maken met de smokkel. Dat de man in de buurt van de loods is gesignaleerd, zegt volgens haar niets over zijn betrokkenheid bij het drugstransport. De man verscheen dinsdag niet op de zitting om uit te leggen wat hij dan wél deed in de buurt van het pand. Waar haar cliënt nu precies is, kan de advocaat niet zeggen. Ook zij zelf heeft al enige tijd geen contact met hem gehad.

Het openbaar ministerie wil beslag leggen op de 38.324 euro die de verdachte illegaal zou hebben verdiend met de drugshandel. Het is niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.