Nieuwbouwwijk Verde Vista is nu echt Zoeterwoude

© Archieffoto Hielco Kuipers

Gertjan van Geen
Zoeterwoude Rijndijk

Met de aansluiting van de Stadhouderslaan op de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude, is nieuwbouwijk Verde Vista eindelijk ’echt’ Zoeterwouds geworden. Vrijdag 24 mei gaat de weg open.

Sinds de oplevering van de nieuwbouwwijk - in maart 2016 kregen de eerste bewoners hun sleutels overhandigd - was er maar een manier om er met de auto naar binnen te komen en, nog belangrijker, uit te gaan. Die leidde, over de A4, direct naar Leids grondgebied. Dat stuitte vooral op weerstand bij de Bernardusschool in Zoeterwoude-Rijndijk, die vreesde kinderen kwijt te raken aan basisscholen in Leiden, omdat die beter bereikbaar zouden zijn.

Nog altijd gaat een groot deel van de kinderen uit gezinnen in Verde Vista naar de Arcade in de Leidse wijk Roomburg en de Josephschool en Lorentzschool in de Leidse Professorenwijk. Als volgend jaar de nieuwbouw van de Bernardusschool klaar is, hoopt directrice Sabine Steinebach dat meer ouders de weg naar haar school weten te vinden. Nu de school makkelijker bereikbaar is met de auto, is de eerste aanzet daartoe gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.