Tempo houdt zaalkampioen Fortuna in bedwang

Michel van Gent
Korfbal

Tempo zorgde voor een verrassing door Fortuna in eigen huis op 18-18 te houden. De Alphenaren speelden met junior Stijn Eilers voor Martin Steenbeek, die net vader is geworden van een dochter.

Tempo werkte een 7-3 achterstand weg (7-7) en trok na rust (10-9) de opgaande lijn door. Edwin van der Weijde (4), Jelle Steenbeek (2), Evelien Arnold, Elma Schreuder en Thomas van Haastrecht zorgden voor een ruime voorsprong tussen 11-15 en 14-18. In de laatste negen minuten kwam de landskampioen in de zaal echter sterk terug.

TOP/SolarCompleet is terug aan kop van de ereklasse door een 19-22 zege op DeetosSnel.

De formatie van Jan Niebeek begon in de sterkste opstelling, maar kende desondanks een koude start (5-1, 7-3, 10-11 rust). Na de pauze nam TOP het heft in handen, mede door het sterke verdedigen van Sanne Jousma tegen de vijandelijke hoofdaanvalster. Celeste Split (5), Frank Mostard, Mick Snel (4) en Jet Hendriks (3) waren het beste op schot. De Sassenheimers kunnen zaterdag bij winst thuis op PKC definitief de eerste plaats in bezit nemen.

Hoofdklasser Fiks leed een ongelukkige 18-19 nederlaag tegen Rohda. Het achttal van Rick Nell had moeite met de lange aanvallen van de tegenstander en stond vanaf 2-3 steeds achter. Michelle Rozenbroek (2), Jan Anholts, Dominic van Welzen en invalster Jolie Muntz maakten na 13-16 nog 18-18, maar in de slotminuut ging het toch mis.

Pernix blijft in de race om de titel in de overgangsklasse door 25-19 winst op Futura. De Leidenaars hadden een overwicht door een goede rebound, maar konden pas na 9-10 doordrukken naar 15-11. Anoek Braam, Perla Breedveld, Jaïr Korf de Gidts en Sven Kuipers maakten allemaal vier doelpunten.

Velocitas verloor bij leider KVA geflatteerd met 27-17, omdat de aanval op 21-17 in de laatste negen minuten stil viel. Ivar van Driel (3), Debby Halvemaan, Christel Zwanenburg, Mitchel de Boer en Rosa Hüsken, vervangster van de geschorste Simone Laman, haalden na 10-6 nog op tot 11-11 en 14-13. De Leiderdorpers spelen zaterdag thuis tegen Pernix.

Sporting Trigon verspeelde de koppositie in de eerste klasse aan KVS door verlies in het onderlinge duel: 10-18. De Leidenaars raakten al snel achter (2-2, 2-5) en konden ondanks het inbrengen van routinier Henk van der Gugten niet meer aanhaken. Invalster Sabine Anneeze onderscheidde zich met een goal en een geforceerde strafworp voor Ferry Janssen (8-13, 9-13), maar dat bleek een kortstondige opleving.

Tweedeklasser KZ Danaïden behaalde een 13-22 overwinning op Paal Centraal. Jasper van Kouwen (2), Maxime van Gaalen, Denise Melman, Quinty de Nijs, Mitchel van der Bos, Chris Nievaart en Jasper van der Vos zorgden voor de beslissende demarrage van 4-5 naar 5-13.

Derdeklasser Crescendo behaalde een 10-15 zege op Badhoevedorp na een bizarre eerste helft (3-2 rust). Joey van Oevern (2), Mieke van der Horst, Nienke Moot, Joris Cornelissen, Daan Huigsloot en Wesley van Oevern hielden vanaf 8-8 hun ploeg steeds aan de leiding.

Madjoe haalde in de strijd om handhaving dure punten bij VZOD door met 9-15 te winnen. Rosaline Hoek (3), Tessa Paauw, Marissa Bouwman, Eric Noort en Sander van der Oever bouwden na 7-8 de voorsprong steeds verder uit.

Vierdeklasser Fluks had na rust (9-9) geen antwoord op het achterverdedigen van WWSV: 12-15. Wouter Westgeest (4), Maurits van der Vos (3) en Willemieke van Duin (2) scoorden meer dan eens.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.