Bookstore Day bij boekhandels in Leiden en omgeving

Initatiefneemster Yaël Vinckx.

Initatiefneemster Yaël Vinckx.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

De Leidse journaliste en schrijfster Yaël Vinckx bedacht een aantal jaren geleden Bookstore Day. Er doen zaterdag 25 mei weer de nodige boekhandels uit de regio mee aan dit landelijke initiatief.

Bij de Leidse boekhandel Kooyker is om 11 uur Linda Polman te gast. Zij laat in haar boek ’Niemand wil ze hebben’ zien hoe Europa al decennia probeert vreemdelingen zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Vervolgens komen om 16 uur Jan Paul Schutten en Floor Rieder langs. Zij zijn bekend van hun prachtig geïllustreerde non-fictieboeken waarin ze ingewikkelde kwesties begrijpelijk uitleggen.

Voor het eerst doet er ook een aantal christelijke boekhandels mee aan Bookstore Day. Dat zijn de boekhandels van Ichtus in Leiden en Alphen aan den Rijn en Het Baken in Katwijk aan Zee.

In de Bollenstreek wordt meegedaan door de boekhandels Van der Meer in Noordwijk, Wagner in Sassenheim en Grimbergen in Lisse. Bij Van der Meer leest Julius Zebra voor en kunnen kinderen met hem op de foto. Erna Barth, schrijver van zogeheten young adult-boeken, komt om 15 uur vertellen over haar werk. Ted van Lieshout en Philip Hopman komen zaterdag naar boekhandel Wagner. Tussen 11 en 12 uur gaan zij ’Boer Boris’ voorlezen en illustreren. In de winkel van Grimbergen in Lisse geeft pennendokter Peter van Blanken advies en Dorothée Albers om 11 uur een workshop creatief schrijven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.