Groot verschil tussen tarieven van dierenartsen

© Foto Pixabay

Dierenartsen hanteren soms wel vier keer hogere tarieven dan een collega iets verderop, constateert de website Dierenartskiezen.nl.

„Bij consulten zien we prijzen van €20 tot €93. Voor een castratie van een flinke hond betaal je tussen de €140 en €388”, zegt Edwin Paardekooper van Dierenartskiezen.nl.

De prijsvergelijker heeft naar eigen zeggen 1300 dierenartsen in zijn bestand. Uit cijfers van Dierenartskiezen blijkt dat de tarieven in 2018 wel gemiddeld met 2% daalden. Vooral de inentingstarieven gingen omlaag, met 5%. Dat is volgens de prijsvergelijker vermoedelijk te danken aan de actietarieven waarmee grote samenwerkingsverbanden nieuwe klanten proberen te lokken.

Paardekooper constateert dat dierenartsen zich duidelijker positioneren. „Sommigen focussen op een beperkt aantal behandelingen en kunnen het daarom goedkoop aanbieden. Anderen bieden veel meer service.” Paardekooper ziet in de Randstad steeds meer prijsconcurrentie. „Tegelijk heb je er ook heel dure dierenartsen in gebieden waar veel vermogende klanten wonen.”

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.