Genoeg geld binnen voor Ramses Shaffy-monument

Het Ramses-monument.
© Archieffoto
Leiden

De crowdfunding voor het Ramses Shaffy-monument heeft ruim 9000 euro opgeleverd. Dat is genoeg om volgende maand het door Janine Melai ontworpen kunstwerk te onthullen achter station Leiden Centraal.

Op die plek, het vroegere Terweepark, stond het huis waar Ramses Shaffy zijn jeugd doorbracht. Nadat hij door zijn moeder in de steek was gelaten, kwam hij terecht bij het Leidse artsengezin Snellen. Hier woonde Shaffy tot hij in Amsterdam ging studeren.

Op initiatief van een aantal buurtbewoners komt er nu een kunstwerk dat herinnert aan zijn Leidse jeugdjaren. Beeldhouwer Janine Melai ontwierp een boog met daarop de bekende liedregel ’Hoog Sammy, kijk omhoog’. Het wordt vijf meter hoog en door de letters heen is de blauwe lucht te zien, waaraan in het lied gerefereerd wordt.

De onthulling van het monument staat gepland voor zaterdag 15 juni. De via crowdfunding opgehaalde 9000 euro is niet toereikend genoeg voor de vervaardiging en plaatsing van het kunstwerk. Het resterende bedrag is via sponsoring en een vriendenactie binnengehaald.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.