Bijna 2.000 verzoeken om dierenwei in Bospark open te houden

Bijna 2.000 verzoeken om dierenwei in Bospark open te houden
Alphen aan den Rijn

Veel Alphenaren willen dat de kinderboerderij in het Bospark open blijft. Een petitie met dat verzoek is 1930 keer getekend en woensdagavond overhandigd aan wethouder Leo Maat.

Jan de Groot, commissielid van Rijn Gouwe Lokaal, is de petitie begonnen. Hij hoopt dat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn tegen het plan stemt om de kinderboerderij in het Bospark te sluiten.

Wethouder Maat houdt vooralsnog vast aan zijn plan, omdat de Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) in financiële nood verkeert. Hij wil de dierenwei in het Bospark omvormen tot een hertenkamp.

Sluiting van de kinderboerderij in het Bospark geeft de vrijwilligersorganisatie financiële ruimte om de overige twee kinderboerderijen in de gemeente (Zegersloot en Boskoop) te beheren. Dat betoogt Maat in de concept-beleidsnota kinderboerderijen. Hij wil de subsidie van 153.000 euro per jaar handhaven.

De SAK toonde zich ’verbijsterd’ na de presentatie van het beleidsplan van Maat. Ze sprak over een ’bizar’ plan.

Zo'n honderd vrijwilligers en twee betaalde krachten zorgen dagelijks voor zo'n 500 dieren op de drie Alphense kinderboerderijen

Meer nieuws uit Leiden