Minerva biedt Leiden concert aan op het Rapenburg

Minerva biedt Leiden concert aan op het Rapenburg
Wibi Soerjadi.
Leiden

Wibi Soerjadi, Barry Badpak, Mart Hoogkamer en Wesley Klein treden zondag 30 juni op op het Rapenburg in Leiden. Het is een cadeautje van studentenvereniging Minerva aan de stad.

Minerva viert dit jaar het 41ste lustrum en bestaat dus 205 jaar. Dat wordt natuurlijk binnenskamers gevierd in de sociëteit aan de Breestraat, maar de studentenvereniging wil ook graag iets voor de Leidse bevolking doen.

Naar het voorbeeld van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam roept Minerva het Leids Grachtenconcert in het leven. ,,’s Lands oudste studentenvereniging heeft gekozen voor het Rapenburg, ’s lands mooiste gracht’’, aldus Flo Rosenberg van Minerva.

Het is niet voor het eerst dat er op het water van het Rapenburg een concertpodium komt te liggen. Tussen 2000 en 2013 werd er jaarlijks het Rapenburg Concert georganiseerd. Artiesten als Toots Thielemans, Mathilde Santing, Candy Dulfer, Wouter Hamel en Gruppo Sportivo traden er bijvoorbeeld op. Minerva wil deze traditie nieuw leven inblazen.

De studentenvereniging kiest op zondag 30 juni voor artiesten die op een of andere manier met Leiden verbonden zijn. Van volkszangers als Mart Hoogkamer en Wesley Klein is overduidelijk dat ze Leids zijn. Camp-act Barry Badpak heeft zijn wortels in het Leidse kroegleven.

Minder bekend is waarschijnlijk dat concertpianist Wibi Soerjadi in 1970 in Leiden is geboren. Hij is ook gestrikt voor het Leids Grachtenconcert. Op een vleugel brengt hij zowel klassiek als meer populair repertoire ten gehore. Verder zal Reinier Sijpkens, de man die trompet speelt op zijn kleine bootje met orgel, te zien zijn op het water van het Rapenburg.

De muzikale begeleiding is in handen van studentenorkest Sempre Crescendo onder leiding van dirigent Guido Marchena. Cabaretier Thomas van Luyn neemt de presentatie voor zijn rekening.

Het Leids Grachtenconcert is gratis toegankelijk en duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

Meer nieuws uit Leiden