Leidse wijkraad Stevenshof vraagt onderzoek extra stille Rijnlandroute

Plan Rijnlandroute nabij Stevenshof Leiden.© Archief

Binnert Jan Glastra
Leiden

Wijkraad Stevenshof vraagt de gemeente Leiden om te onderzoeken of de tunnelbak van de Rijnlandroute stiller te maken is.

In een brief aan de gemeenteraad vraagt de wijkvereniging de gemeente te onderzoeken wat het effect zou zijn van speciale geluidsabsorberende wanden en een wegdek van tweelaags ZOAB.

Als dat een aanmerkelijke afname van te verwachten geluidsoverlast oplevert, is het volgens de wijkvertegenwoordigers uiteraard de moeite om de tunnelbak ook daadwerkelijk zo uit te voeren.

Hoe dan ook vindt de wijkraad dat er geen enkele reden is het onderzoek niet te laten uitvoeren. Naar verwachting kost dat zo’n 10.000 euro. ,,Ons inziens een schijntje en al helemaal vergeleken met de verdwenen 3 miljoen voor betere inpassing’’, schrijft de Wijkraad.

Lees ook: Een gevlochten diamant bij Leiden: tijdelijk knooppunt A44/N206 naar Amerikaans model

Dat geld was eerder inderdaad gereserveerd voor dat doel, maar door een gemeentelijke fout werd het per ongeluk aan iets anders uitgegeven. De Wijkraad wijst er verder op, dat de leefsituatie in de wijk - met toestemming van de Raad van State - verslechtert. Extra maatregelen zouden de te verwachten overlast weer wat kunnen verkleinen.

Lees ook: Valkenburger eist twee ton compensatie voor herrie van brug: ’Ik laat mij niet afschepen met een fooi’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.