Premium

Quick Boys rekent af met een rampscenario [video]

Quick Boys rekent af met een rampscenario [video]
Katwijk

Opgelucht, maar ook met de nodige zorgen, heeft Quick Boys een sluiproute naar de tweede divisie gevonden.

Door thuis met 3-1 te winnen van ONS Sneek hebben de Katwijkers zich verzekerd van deelname aan de nacompetitie, als hoogst geklasseerde ploeg achter de al tot kampioen gekroonde concurrent Noordwijk.

Na zeperds tegen VVOG (0-2) en ODIN ’59 (4-1) is de druk zaterdagmiddag voelbaar. Binnen en buiten de lijnen. Spelers die worstelen met hun vorm, supporters die zuchten en steunen. Het rampscenario van bijna een seizoen lang om de titel strijden, maar eindigen met lege handen, zorgt voor zenuwen.

Met een schat aan ervaring weet Erik Assink als geen ander welke mechanismen dan optreden. ,,Er zat wel een lading op deze wedstrijd. Dat werkt niet bevorderlijk voor het zelfvertrouwen, maar daar heb je mee te dealen’’, doceert de 61-jarige coach, die kampioenschappen behaalde met grootmachten IJsselmeervogels, Spakenburg en GVVV.

Getergd verschijnt Quick Boys aan de aftrap tegen het al weken uitgespeelde Oranje Nassau Sneek. Met bij vlagen verzorgd voetbal wordt een karrenvracht aan kansen gecreëerd, maar het probleem is dat de aanvallers al een paar weken veel moeite hebben met scoren. Wat dat betreft werkt de intikker van clubtopscorer Kay Tejan (19 goals) vlak voor tijd bevrijdend.

In dubbel opzicht, want daarmee wordt de Friese aansluitingstreffer (2-1) ongedaan gemaakt. Typerend is dat de andere doelpunten komen van Chima Bosman en Tim Bloemendaal, twee verdedigend ingestelde spelers die in de competitie nog niet hadden gescoord. Grootste zorgenkind is aanvalsleider Dennis Kaars, die al zes duels droog staat.

Quick Boys krijgt in de play-offs om promotie nu te maken met SV Oss 1920, dat een periodetitel pakte in de derde divisie op zondag en het seizoen als nummer zes afsloot. Aankomende woensdagavond reizen de blauw-witten af naar Noord-Brabant, de return volgt zaterdag op Nieuw Zuid.

,,Ik denk niet dat we daar gemakkelijk over moeten denken. Dat past ons op dit moment helemaal niet’’, aldus Assink, die het nodige aan informatie heeft ingewonnen over de Ossenaren. ,,In het begin van het seizoen waren ze in heel goeden doen. Inmiddels zijn ze wat afgezakt, maar dan nog kan het een heel gevaarlijke ploeg zijn. Onderschatting kan en mag geen issue zijn.’’

Mocht het de Katwijkers lukken om die horde te nemen, dan kunnen ze zomaar VVSB treffen in de finale. Saillant voor met name Bosman, die deze zomer naar Noordwijkerhout verkast, terwijl VVSB-topscorer Tommy Bekooij juist de omgekeerde weg bewandelt.

,,Het is natuurlijk wel geinig’’, zegt Bosman over dat vooruitzicht. Toch brengt hem dat niet in een tweestrijd, benadrukt hij. ,,Ik wil naar de tweede divisie. Maar ik speel nu voor Quick Boys, dus daar ga ik mijn stinkende best voor doen.’’

Quick Boys-ONS Sneek 3-1

19. Bosman 1-0, 42. Bloemendaal 2-0, 85. Burger 2-1, 89. Tejan 3-1. Toeschouwers: 1100.

Quick Boys: Van der Helm; Bosman, Ket (86. Steltenpool), Tesselaar, Ravensbergen; Bloemendaal (80. Van der Plas), Mahmoed, Baten; Tejan, Kaars, De Kruijs (67. Sahin).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.