Jonge bandjes presenteren zich in Gebr. de Nobel

Band Talent vorig jaar.

Band Talent vorig jaar.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Leiden

Acht bandjes uit Leiden en omgeving spelen morgenavond in Gebr. de Nobel in Leiden.

Het is de zesde editie van het festival Band Talent Leiden. Twee vaders namen in 2014 het initiatief. Ze hadden allebei kinderen die in een bandje speelden en constateerden dat er maar weinig mogelijkheden waren om op te treden.

De eerste editie van Band Talent vond nog plaats in Scheltema. Na de opening van Gebr. de Nobel werd de Marktsteeg overgestoken en onderdak gevonden in het nieuwe poppodium.

De leden van de acht geselecteerde bands zijn gemiddeld 18 jaar oud. De bands zijn niet alleen beoordeeld op hun huidige prestaties en kwaliteiten, maar ook op hun mogelijkheden om verder door te groeien.

Op het podium staan morgen de volgende bands: Groovies, Mixed Company, Fierce ’n’ Fire, Five Miles, Inside Electron, Headfirst, Paradise Way en Tobacco Flavoured Kisses. Ze komen uit het gebied tussen Katwijk en Alphen aan den Rijn. Het repertoire varieert van grunge tot ska.

Band Talent Leiden is donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) van 19.00 tot 24.00 uur in Gebr. de Nobel in Leiden. De toegang is gratis.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.