Tas van vermiste Katwijkse bij Melkweg gevonden, zoektocht met speurhonden en brandweerduikers

© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
De sinds de nacht van dinsdag op woensdag vermiste Anja Schaap.
© Foto politie
1/10
Katwijk

In de zoektocht naar de vermiste Anja Schaap (33) uit Katwijk heeft de politie vrijdag haar tas gevonden. Speurhonden en helikopters werden ingezet en in de loop van de middag werd een groot gebied tussen het Rijwielpad Rijnsoever-Zuid en het voetpad achter de Doctor W. Dreesstraat afgezet, evenals een gebied bij de nabijgelegen Melkweg. In het water langs de Melkweg werd de tas van Schaap gevonden.

Aan het einde van de middag gaf de politie het gebied weer vrij en vertrokken de massaal uitgerukte hulpdiensten weer.

Schaap is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1 uur voor het laatst gezien toen ze lopend wegging bij café de Blauwe Bock in het centrum van Katwijk. Bij haar woning in de wijk Rijnsoever is ze niet aangekomen.

Tot nu toe ontbrak van haar elk spoor. De politie heeft haar foto naar buiten gebracht omdat het gaat om ’een urgente vermissing’.

,,We kijken nu of we met speurhonden iets wijzer worden’’, vertelde de Katwijkse politiechef Peter Koot vrijdagmiddag. ,,Die gedijen het beste bij een zo maagdelijk mogelijke omgeving. Dat staat op gespannen voet met diverse burgerinitiatieven.’’

Inwoners van Katwijk zijn ook op zoek gegaan naar hun plaatsgenoot. Zo wordt in de wijk Rijnsoever een zoekactie rond de duinen en parkjes opgezet, schrijft familielid Marjolein Zwanenburg op Facebook. „Houd ook buiten Katwijk de ogen open, mogelijk heeft ze toch iets opgehaald thuis en is ze daarna doorgegaan. Je weet het gewoon niet.”

De zoekactie is zeer te waarderen, benadrukt de politiechef.

,,Door de sociale media verspreiden dit soort berichten zich heel snel. Mensen zijn zeer betrokken en bereid te helpen. Het zou het mooist zijn als we dat kunnen structureren.’’

Vrijwilligers inschakelen om een gebied uit te kammen zou volgens Koot de volgende stap in het onderzoek kunnen zijn, als de politie niets vindt met de speurhonden.

Ten tijde van haar verdwijning droeg Anja Schaap een zwarte leren jas, een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. De politie roept inwoners die tips hebben in deze zaak op om direct 112 te bellen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.