ARC blijft in de race voor hoofdklasse

Alphen aan den Rijn

ARC houdt kans op een plekje in de hoofdklasse. De Alphenaren waren thuis beduidend sterker dan GRC’14, al drukten zij het overwicht slechts in bescheiden cijfers uit: 2-1.

De eerste van drie hordes is derhalve genomen door het team van coach Mark Evers. In de volgende ronde ontmoeten de roodzwarten - opnieuw op sportpark Zegersloot – SHO. Van GRC’14 had ARC weinig te vrezen.

De Brabanders eindigden in de eerste klasse C als elfde en speelden zich dankzij een eindsprint pas op de slotdag veilig. Daarnaast namen ze ook nog eens de vervangende, derde periodetitel in ontvangst.

Op Zegersloot hadden de gasten weinig in te brengen. ,,We hadden met zeven of acht nul moeten winnen”, meende ARC-captain Derek Prins terecht. De schade voor de bezoekers bleef evenwel beperkt.

De thuisclub liet legio kansen onbenut en had het duel al voor rust kunnen beslissen. Verder dan een rake kopbal van Jeroen Borsboom kwam de Racing toen echter niet. Na de pauze bracht Ousmane Traore uit het niets GRC’14 op gelijke hoogte, maar Lionel Frederik bezorgde de Evers-formatie vlot daarna de terechte winst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.